Mala Kme

Maloj Kme za rođendan

Kad te Onaj Gore radio, zagrabio je dobru saku snage, upornosti i tvrdoglavosti, od one vrste koja pomice svjetove. Ubacio je zatim i jedan zagrljaj njeznosti, gomilu nesebicnosti i altruizma, pa sve ukrasio sa dva crna oka.

Malo ih je tek zamazao cokoladom, da nam ne otkrijes odmah sve njegove tajne.

Ponekad ti se jos cudom cudim i, dok te grlim i mislim kakav si vrazicak, trazim skrivas li ipak negdje jos andjeoska krila.

Malena moja, ti si bila i jesi nase prvo sve. Prvi miris njezne bebine koze, prvi uvojak, prvi kme, prvi dodir malih usana na dojci, prvi uragan ljubavi i prvi tsunami spoznaje: pa mi smo roditelji.

Svemu si nas naucila: strpljenju, pozrtvovnosti, nesanici, bdijenju i nedostajanju, sto znaci kad te vise boli tudja bol od vlastite, sto je to ponos i kako se voli.

Prije 5 godina rodila si se ti, a rodila sam se i ja, mama, i On, tata. 

Ucimo se zivotu uzajamno, gledam te kako rastes i u tebi vidim onu snagu kakvu samo zena moze imati. Oduvijek si bila tako svoja, jedinstvena, nasa djevojcica sa svemirom u ocima.

Vidim u tebi milijun mogucnosti i jedva cekam vidjeti koju ces izabrati. Sve su tvoje, sve, cekaju da ti rucice jos malo narastu pa da sa tim svojim neodoljivim smjeskom zagrabis punu saku zivota. I zakoracis, cvrsto i bucno kako to rade samo najveci, pa da ti prepoznam stope i u moru dusa.

Gledam te i ne brinem, ostavljamo svijet u boljim rukama. 

Sretan ti rodjendan, Mala Kme. Volimo te vise od zivota. ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published.