Mala Kme

Uvijek po svom

Rodi se tocno u terminu, pazi da ne zakasnis jer bi te mogli na silu izvuc van. Dok si jos unutra pazi da ti mater svaki dan cita tablice rasta, razvoja i prehrane, da budes spreman kad izadjes.

Pazi i da te ne posjednu prerano i da se ne posjednes prekasno. Nosi se puno i cesto, ali oprez! Nemoj se naviknut na ruke jer ce te do skole nosit!

Pelene, na lijevi guz platnene, na desni pempas da planet bude sretan ali i striko koji ti je godisnju zalihu donio iz Njemacke.

Cicaj! E, al prvo moras i nocu dojit, al poslije ima da spavas od 8 do 8 bez budjenja, prouci si malo kad to tocno moras pocet.

Vjezbaj vojnicko puzanje prije propuzavanja, mozda ti zatreba jedan dan.
Cipelice? Na lijevoj nozi bez uloska, mekana i savitljiva, na desnoj s uloskom, cvrsta, da drzi zglob. Kad se oni ne mogu dogovorit nek dite ima i jedno i drugo.

Dohrana, strogo po tablici i samo organsko da ti druga glava ne naraste. Ne jedi sol, secer, kekse ni kruh, samo avokado i proso i kvinoju i batat.

Uzimaj vitamine A i B i C i D i K i… ma, odi lijepo po abecedi. Citali su ti je valjda vec u trbuhu?

Prve rijeci imaju ti biti Popocatepetl, otorinolaringologija i Garmischpartenkirchen, a prva recenica ‘raskiselise li ti se opanci’. Bolje suti ako ne mozes.

S 2 godine kreni na gimnastiku i klarinet i engleski, s 3 vec moras tecno izgovorit ‘there’s no need to light a night light in a light night like tonight’. Da ne zakasnis. Ne zaboravi naucit pisat!

Kad krenes u skolu, nemoj materi i ocu slucajno cetvrticu donijet, hoces ih u grob stjerat?! Znas li kakva je konkurencija na trzistu rada i koliko su ulagali u tebe?!

E fino, poslije skole zavrsi neki dobar fakultet, medicinu ili pravo ili ekonomiju. Ovo drugo, nista to, sve pizdarije.

E, onda kad cale povuce vezu pa te uvali radit u opcinu, budi zahvalan i uclani se u stranku na vlasti. Pa je promijeni kad zatreba.

Ne svadjaj se s nikim, svatko zna svoje.

Fin budi pa nadji zenu i lijepo djecu ajte radit. Al ne manje od jednog i ne vise od tri, pa niste cigani! I potiho i u mraku, ne moraju svi znat. Odgajaj ih kako su i tebe tvoji, pa eto nista ti ne hvali.

Idi redovno na misu i nemoj susit bebinu robu vani po mraku da je uroci ne stignu!

Vjezbas svaki dan i pijes zeleni caj i ne jedes slatko i duboko dises? I jedes kuhano i uravnotezeno i redovito se seksas? A stolica? Jel ti dobra? To je bitno.

Stedi, ne putuj, ljudi su svugdje isti.

Kad dodjes u penziju, cuvaj unuke i budi sretan sto imas 1500 kuna svaki mjesec a ne moras radit, ej! Kuhaj i bejbisitaj i peri djeci i unucima, imas sad vremena. Ako te nesto boli, nemoj se zalit nego suti i trpi, nitko ne voli cangrizave starce.

Kupi grobnicu na vrijeme i rezerviraj mjesto u domu da ne budes teret. Organiziraj i zbor za ispracaj i plati unaprijed buket i popa, za svaki slucaj, a usput sredi i oporuku, zlu ne trebalo.

Nemoj pozivit predugo, i drugi cekaju na mjesto u domu.

I kad umres, ne dao ti Bog da se vracas gnjavit zive.

Ili, mozes po svom…

Leave a Reply

Your email address will not be published.