Preporuka,  Strani autori

“Nebo je naše”, Luke Allnutt

Rob Coates je imao sve: odlične ideje, perspektivnu karijeru, milijun i pol na računu, ženu svog života i ono najvažnije i najvrijednije – prelijepog, dragocjenog sinčića Jacka.

A onda, užasna bolest uzela je sve. Borio se svim silama, pokušao i više od mogućeg. S gubitkom onoga najvažnijeg u njegovom životu, djelić po djelić, raspast će se i svi drugi djelovi njegove slagalice. Postat će alkoholičar a život će postati košmar. No, je li to kraj?

Je li uopće moguće preživjeti takav gubitak? Je li moguće pronaći svjetlu točku u tako mračnoj tami i vratiti smisao?

Na svakoj stranici ove prelijepe, potresne knjige poželjet ćete zagrliti i čvrsto držati svakog pojedinog lika. Ponekad će vas biti strah okrenuti stranicu, a ipak, okretat će se same od sebe. Velike su šanse da će vam trebati mnogo, zaista mnogo maramica.

“Mislio sam samo na to da u toj drvenoj kutiji leži Jack, odjeven u pidžamu sa Spidermanom, s Malim Medom, baterijskom svjetiljkom i svim svojim Pokemon kartama. Lijesovi se nikada, nikada ne bi trebali raditi u toj veličini”.

Ali, ne dajte se prestrašiti. Autor će vas kroz ovu bolno realističnu priču povesti da otkrijete nemjerljivu količinu ljubavi, veću i od samog života. Bez patetike, nepotrebnih drama i suvišnih sažalijevanja, do kraja ćete Roba voljeti kao vlastitog brata. Iskreno i bez zadrške dijelit ćete sve emocije i razumjeti njegove poteze i odluke, čak i one očajničke.

Autor Luke Allnutt zna o čemu govori i to se osjeti u svakom retku. Nema sumnje da je u roman utkao i velik dio vlastite borbe s karcinomom, što priči daje i dodatnu težinu. Ne bojte se boli i tuge, dopustite mu da vas povede na ovo putovanje. 

Nebo je naše je knjiga koju ne samo da želite pročitati, nego je želite imati i na noćnom ormariću kraj svog uzglavlja.

undefined

Broj stranica: 330

Prevoditelj: Lidija Milenkov Ečimović

Nakladnik: Znanje

Godina izdanja: 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published.