Preporuka,  Strani autori

“Sedam sestara”, Lucinda Riley

Kad se dijete rodi, volimo u njemu tražiti njegove roditelje. Isti si tata, ista si mama, imaš bakine oči i djedov korak… Koliko nas zaista određuje naša obitelj, povijest i podrijetlo?

U prvenstveno obiteljskoj priči, a potom i priči o ljubavi koja traje kroz vrijeme i prostor, Lucinda Riley vodi nas kroz prošlost sve do sadašnjosti i sjajno prede niti koje nadilaze krvna svojstva, gene i naslijeđe kao takvo. 

U prvom dijelu serijala Sedam sestara autorica nas upoznaje sa, iznenađujuće, ne sedam nego šest sestara koje je u najranijem djetinjstvu usvojio tajnoviti i imućni Pa Salt. Njegova iznenadna smrt okuplja sestre koje je voljeni otac ostavio s mnoštvom pitanja i vrlo malo odgovora. Kako bi ih našle, morat će slijediti njegove tragove, a čini se da je Pa Salt znao kako biti misteriozan. Potvrđuje to i činjenica da je svojim kćerima dao imena po zvijezdama iz sazviježđa Plejada. 

U potrazi za vlastitim korijenima najprije pratimo vjernu, odanu, požrtvovnu Maju D’Apliese, najstariju i prvu posvojenu kći koja će, kako bi otkrila svoju prošlost i izborila se s vlastitim demonima, morati iz voljene Ženeve otputovati u daleki Rio de Janeiro, ali i u dvadesete godine prošloga stoljeća. Riley sjajno oživljava povijest kroz tople, opipljive likove koji nam oživljavaju pod prstima iz stranice u stranicu, to više što se radnja odvija na svima dobro poznatim lokacijama koje čitatelju vrlo brzo postaju bliske i drage.

Kroz pisma koje Maja pronalazi radnja će se nastaviti odvijati u prošlosti i sadašnjosti a glavni će likovi donositi teške odluke. Ljubav je, bez sumnje, temelj svega, ali i najveća žrtva koju čovjek može podnijeti. Što je sve vrijedno te žrtve? Kako pronaći sreću u svijetu koji se trajno mijenja? 

Maja će pronaći odgovore na većinu svojih pitanja, kako iz prošlosti tako i iz sadašnjosti, koja je sputavaju da zaista počne živjeti. Ako volite dobru priču o ljubavi koja ipak nije klasični ljubić, s poštenom dozom misterije i prelijepo oživljenom povijesti, garantiram da ćete ovu knjigu pročitati u dahu do posljednje stranice. Ispravak – možda ćete htjeti zadržati dah i do sljedećeg nastavka, u kojem ćemo pratiti drugu u nizu sestara. A pritom, tko zna, možda otkriti ponešto i o misterioznom životu i smrti Pa Salta, kao i o sedmoj, nikad pronađenoj sestri.

Najveći misterij ipak je, napokon, život sam –  a Lucinda Riley to sjajno zna ispripovijedati.

undefined

Prevoditeljica: Jelena Pataki
Izdavač: Egmont Puls
Broj stranica: 520

Leave a Reply

Your email address will not be published.