Strani autori

Daleka zemlja, Melissa Albert

U ovo vrijeme kada sa svih strana vrište upozorenja ‘ostanite kod kuće’, ne postoji bolji trenutak da se naoružate kvalitetnim naslovima. Pomalo se nadam da će ovih dana, kao jedan od malobrojnih pozitivnih nusprodukta epidemije, čitati i oni kojima to inače ne bi palo na pamet.

Bijeg od stvarnosti u svijet mašte dobra je ideja i kad je sve savršeno, a danas skupa idemo u Daleku zemlju. Pritom vam ne treba putovnica i neće vam nitko mjeriti temperaturu na granicama ?

Svi smo mi otoci, okupljeni u jedan zbrkani arhipelag.

Alice je više-manje normalna 17-godišnjakinja. Pomalo povučena, s vlastitim fiks idejama, malko buntovna i zbrkanog uma, nalik tolikim drugim tinejdžerima. Ipak, nešto je čini drugačijom od drugih: nju i njenu majku Ellu prati zla sreća, kojoj čitavog života nastoje umaći. Zato se neprekidno sele – sve do trenutka kada im stigne vijest da je preminula Aliceina misteriozna baka, slavna književnica koja je sa svijetom davno raskinula sve veze, sakrivši se iza zidova svog imanja, Ljeskovog luga.

Traži dok lišće se ne zacrveni, učini da svjetovi su zašiveni. Ne dovršiš li svoje putovanje, ne očekuj da ti sutra svane.

Ellu će tužna vijest neobično razveseliti; pokušat će se napokon skrasiti, uvjerena da je nizu nesreća napokon došao kraj. No umjesto toga, jednoga će dana misteriozno nestati, a prije no sto je otmičari odvedu, svojoj će kćeri uspjeti ostaviti samo jednu poruku: Kloni se Ljeskova luga.

Imamo izbor i izabiremo ga. Nije ovo sudbina, Finch, ovo je maltretiranje od strane nadnaravnih šupaka.

Klupko misterija počet će se raspetljavati, a granice stvarnosti i bajkovitih, ali strašnih svjetova iz priča Aliceine bake postat će vrlo, vrlo maglovite. Progonjena jezivim pričama i vrlo stvarnim prikazama, Alice će krenuti bas tamo kamo ne bi smjela. Sve kako bi spasila jedino što doista ima – svoju majku Ellu…

Pakao proživljavamo kad nam je do nekoga stalo.

Ljeskov lug je idealna knjiga za mlade i one koji se tako osjećaju, za ljubitelje bajki, mašte i čarobnih svjetova. Pitka, laka, brza i maštovita, velike su šanse da ćete je pročitati u jednom danu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.