Strani autori

Mali kafić u Kopenhagenu, Julie Caplan

Kate Sinclair je u njenom londonskom životu baš dobro išlo: radila je u uspješnoj PR agenciji, čekalo ju je unaprjeđenje, a bio je tu i zgodni kolega kojega je zvala dečkom. Ali – jer bez tog “ali” ne bi bilo priče – dečko je ispao seronja koji joj je podmetnuo nogu i ukrao joj bolje radno mjesto, a upravo u trenu kada joj se život raspadao, kao slamka spasa ukazao se gotovo nemoguć projekt za danskog klijenta koji ni sam nije siguran što hoće.

Kate bi ekspresno trebala shvatiti poantu danskog koncepta sreće, a zatim ga demonstrirati i grupici neobuzdanih (i razmaženih) novinara tijekom putovanja u Kopenhagen – sve kako bi klijentu osigurala medijsku pozornost za novu robnu kuću koja se otvara u Londonu.

“To je danska riječ.” Ponovno ju je izgovorila. Zvučalo je kao da je rekla nešto kao hu-ga, a meni se i dalje činilo kao da će upravo povratiti. “Piše se h-y-g-g-e.”

U sve to, a ponajviše u vlastite sposobnosti, Kate iskreno sumnja. Kako uopće uvjeriti nekoga u nešto u što ni sam ne vjeruješ? Ali sa svakim korakom romantičnim danskim ulicama i sa svakim isprobanim pecivom u jednom malom kafiću u Kopenhagenu, stvari će se mijenjati. Čak i u međusobnom odnosu novinara koje Kate drži “na lancu”, čak i u njenom odnosu s jednim posebno iritantnim novinarom, zbog kojeg su se jednom, ne znajuć o kome je riječ, probudili svi njeni leptirići…

Gubeći se po danskim ulicama, Kate će možda pronaći mnogo više no što je očekivala.

To je danski način razmišljanja. Dokazano je da su ljudi sretniji kad vide nešto lijepo.

“Mali kafić u Kopenhagenu” je savršeno štivo za ljubitelje chick lita. Lagano, pitko, neopterećujuće, čita se brzo i bez zastajkivanja, a nagli obrati s romantičnom pričom u pozadini zadovoljit će sve fanove ovog žanra.

Baš kao i ono što Kate traži – i “Mali kafić” je vrlo hygge – topao, udoban, mek, sa zgodnom ljubavnom pričom. Savršen za lijena nedjeljna popodneva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.