Strani autori

Nebo puno knjiga, Amy Meyerson

Volite li i vi knjige o knjigama? Ako vidim da je radnja smještena u neku staru knjižaru ili knjižnicu, ako se vrti oko neke knjige ili ih ima u naslovu – ja sam “kupljena”. Nije se to uvijek pokazalo najmudrijim, ali svejedno mi je draga ta moja slabost.

Miranda Brooks odrasta uz ekscentričnog ujaka Billyja – vlasnika jedne stare knjižare, stručnjaka za potrese i ljubitelja potraga za blagom. Na njen 12. rođendan Billy će misteriozno nestati iz Mirandinog života, a kad 16 godina kasnije ponovo čuje za njega, vijest neće biti sretna. Billy je umro, a Mirandi je ostavio Prosperove knjige na pragu bankrota, kao i niz tragova u posljednjoj potrazi za blagom koju joj je pripremio. Dok slijedi tragove, činit će joj se da svi znaju više od nje, da ništa u njenom životu nije onakvo kakvo je mislila da jest, a potraga će je u konačnici odvesti duboko u obiteljsku povijest punu pogrešaka, krivih procjena i loših odluka. Što će pronaći na kraju puta i hoće li cijena koju će platiti za spoznaju biti previsoka?

Nebo puno knjiga je priča o obitelji i onom putu koji je popločan dobrim namjerama, a znate već kamo vodi. To je i priča o opraštanju, prihvaćanju i ljubavi.

Autorici je ovo prvi roman i to se pomalo osjeti – sigurna sam da će sa svakim sljedećim izbrusiti talent pripovijedanja koji nedvojbeno posjeduje. U svakom slučaju, osnovna ideja je lijepa i ako volite ambijent starih knjižara, obiteljske priče i trunku misterija, samo naprijed, Nebo puno knjiga je knjiga za vas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.