Preporuka,  Strani autori

Himself, Jess Kidd

Ako ste me pozorno pratili, početkom godine pisala sam i o Jesseinoj knjizi Things in Jars i hvalila je na sve strane. E pa Himself je jos bolja ❤

Jess piše toliko lagano, slikovito, zabavno i duhovito, s toliko finog sarkazma, da bih iz njenog pera rado čitala i sastav praška za robu ?

Himself je pomalo detektivska priča, pomalo priča o duhovima, pomalo priča obitelji i malim mjestima koja skrivaju velike tajne. Znate, onakvima koji danju izgledaju kao pristojna kućanica katolkinja, a noću pale kotao i dinstaju duše sitne dječice na laganoj vatrici.

Kada se Mahony vratio u Mulderrig, mjestašce na irskoj zapadnoj obali, sa sobom je uzeo samo staru fotografiju svoje davno izgubljene majke i odluku da pronađe put kroz seoske tajne i laži kako bi došao do istine.

Nitko od seljana – ni živi, a ni neobično društveni mrtvi – neće mu htjeti reći što se dogodilo njegovoj majci, praktički djevojčici, iako je Mahony siguran da više njih jako dobro zna odgovor.

Ono što tek treba otkriti jest da su mu majku ubile nepoznate muške ruke, a njega samog, nejako djetešce što je ostalo bez suza, spasila je šuma sama… sve ostalo, otkrivat ćemo skupa s Mahonyjem.

…i nekoliko vrlo živopisnih mještanki koje (pod stare dane) vole opsovati, izazivati skandale i ne boje se ići kontra cijelog svijeta.

Ukratko, ovo je silno, silno zabavno štivo. Samo na engleskom zasad, a na Scribdu i u audio varijanti sa nevjerojatno šarmantnim irskim naglaskom. Nadam se da će ga netko od naših nakladnika što prije prevesti. Topla preporuka!

Leave a Reply

Your email address will not be published.