Domaći autori

Godina u kojoj je Bela Lang upoznala sreću, Jana Krišković Baždarić

Prije nego uopće počnete čitati ovu recenziju ili uzmete u ruku ovu knjigu, imam pitanje za vas. Seks i grad, Život na sjeveru, Ally McBeal, Notting Hill, Zgodna žena, Serendipity, Odbjegla nevjesta, Dnevnik Bridget Jones… Zvuči kao nešto što biste mogli gledati uvijek iznova, čije citate pamtite, nešto što vas inspirira i veseli?

Ako je odgovor na nešto od navedenog “da”, onda je Godina u kojoj je Bela Lang upoznala sreću knjiga za vas.

Bela je novinarka u malom gradu Asfeldu, u kojem vrijeme naizgled teče sporije no drugdje – i to ne na dobar način. Sivilo monotonije prekrilo je sve, uključujući i Belin život. Iako je imala velike planove i snove, čini se da ju je bezlično radno mjesto u bezličnoj redakciji bezličnog grada usisalo u sebe trajno, bez nade da će uspjeti ostvariti blistavu karijeru u gradu svojih snova – New Yorku, a kamo li sresti muškarca svojih snova – tajanstvenog, superpoznatog jazz glazbenika M-a.

A onda će jedan e-mail sve promijeniti. Bela će se odjednom naći na njujorškim ulicama, ljudi koje nikada nije mogla ni sanjati da će upoznati bit će oko nje, prilike će se nizati jedna za drugom. Svijet velikih prilika, međutim, nosi i strmoglave padove, a pitanje je koliko je Bela spremna staviti sve na kocku i baciti se naglavce u nepoznato. I, još važnije, može li se dočekati na noge…

Zvuči dobro? Ako su vam gore navedene serije i filmovi bili super, nema uopće sumnje da će vam Bela Lang biti savršeno ljetno štivo (usput, pohvale na odličnom tajmingu!).

Evo i par citata koji će vam sigurno, dok budete čitali, zapeti za oko:

“Udaljavajući se u nepoznatom smjeru, uvjerim se još jednom da su nekim dušama za život potrebne nepregledne i otvorene livade. Ne da bi njima neprestano trčale, već samo da mogu znati da su uvijek otvorene. To je zaustavljalo njihovo lutanje.”

“S vremena na vrijeme pomislila bih nije li problem u tome što konstantno želim otići, a još ni jednom nisam promislila kamo to, zapravo, želim stići.”

“Vratim pogled onom oblaku i utješim se mišlju da je život ipak svugdje život, želja svugdje želja, a snovi svugdje snovi. Od toga teško da što može biti jednostavnije i kompliciranije u isti trenutak.”

“Za sve ono što silno volimo postoji realna mogućnost da nas ubije, baš svakoga dana.”

“Loše vino i loše odluke uvijek treba mijenjati.”

“Oprosti mi za sve one odlaske. Nijednom zapravo nisam otišla. Sada znam da je svaki pokušaj bio uzaludan. Bilo mi je suđeno vraćati ti se.”

“Sjećaš li se vremena kada si samo sanjao o životu?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.